"Het grootste onder 9 jaar-toernooi van ons land"

6 juni 2020

Terug

Zesde Coen Moulijn Memorial Cup zaterdag 20 mei op sportpark Varkenoord

ROTTERDAM – Feyenoord omarmt de Coen Moulijn Memorial Cup. De stadionclub wil het grootste F-toernooi van ons land in de toekomst nadrukkelijker gaan gebruiken om de band met amateurpartners aan te halen en verder uit te bouwen.

Het jaarlijks terugkerende eerbetoon aan mister Feyenoord wordt zaterdag 21 mei op het complex van XerxesDZB gehouden. De F-jeugd van Zwaluwen Vlaardingen treedt bij deze vijfde editie aan als titelverdediger van het evenement dat in 2015 die bij Sportclub Feyenoord op Varkenoord werd gehouden. Omdat Moulijn in zijn actieve loopbaan alleen voor Feyenoord en Xerxes (en het Nederlands elftal) speelde, wordt het steeds afwisselend bij een van de twee clubs georganiseerd. Bij Feyenoord wordt het evenement zodoende weer in 2017 gehouden.

Pim Blokland heeft in de Kuip de aanzet gegeven om de waarde van het toernooi in relatie tot Feyenoord te vergroten. Dit door in te zetten op een grotere betrokkenheid van de club in sportief opzicht. De ondernemer is vanaf de oprichting van het evenement op verzoek van Adrie Moulijn lid van de Raad van Advies van de Coen Moulijn Memorial Cup. De leden voor dit adviesorgaan zijn in 2012 door de weduwe aangezocht om zitting te nemen in het comité. Blokland ziet als Feyenoord-vriend en lid van de Raad van Commissarissen in het evenement de ideale verbinding tussen Feyenoord en haar zogeheten amateurpartners. ‘Die zijn door het hele land gevestigd. Het is de bedoeling dat een aantal van die verenigingen voortaan door Feyenoord wordt uitgenodigd voor deelname aan het toernooi. Zo krijgt de relatie tussen Feyenoord en de amateurpartners meer waarde voor de verenigingen. Daarvoor terug krijgt de club een ideaal platform voor scouting en contacten. Tijdens het toernooi zijn, met in totaal 64 deelnemende teams, immers bijna 700 jonge, talentvolle F-spelers aan het werk te zien. En in de toekomst zelfs nog wel meer.’

Blokland onderzoekt de mogelijk om het evenement de status van internationaal toernooi te bezorgen. ‘Het toernooi is een prachtig eerbetoon aan de Feyenoorder van de Eeuw. De club kan daar veel aan toevoegen op basis van de relatie met verenigingen in eigen land en over de landsgrenzen. Als amateurpartner uitgenodigd worden voor de Coen Moulijn Memorial Cup moet in zekere zin een eer worden. Het is geweldig dat Coen Moulijn in zijn stad wordt herdacht met onder andere de naam van de weg langs de Kuip en een prachtig beeld voor het stadion. Het toernooi draagt er ook aan bij dat nieuwe generaties voetballers opgroeien met de naam van de legendarische Feyenoorder. En man die ze niet hebben gekend. Een speler die ze nooit hebben zien spelen. Maar een legendarische linksbuiten die ze door de deelname aan de Coen Moulijn Memorial Cup nooit meer zullen vergeten.’

De organisatie van de Coen Moulijn Memorial Cup is in handen van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl die ook verantwoordelijk voor de Regio Rijnmond Cup, Stefan de Vrij Cup en Provincie Brabant Cup. De organisatie zal samen met Blokland werken aan de toekomst van het evenement dat op 21 mei voor de vijfde maal wordt gehouden.