"Het grootste onder 9 jaar-toernooi van ons land"

6 juni 2020

Terug

Mr Schatsschool ook deelnemer

De Meester Schatsschool is een van de zeven Horizon-scholen in de Maasstad voor kinderen met  primaire gedrags- en persoonlijkheidsproblemen, veelal voortkomend uit angst, een gebrek aan basisveiligheid, of een verstoorde gezins- en opvoedingssituatie. Tien meisjes van de Meester Schatsschool debuteerden onlangs op de derde Deborah Gravenstijn Classic en de ervaringen waren dermate positief dat werd besloten om Rotterdamse Sporticonen een vaste plaats te geven in het programma van de school.

Omdat Humanitas actief is in de deelgemeente Feyenoord voor onder meer sportparticipatie namen Jan Markerink en Anton van den Beukel ook plaats aan tafel. Het eerste speerpunten in de samenwerking met Rotterdamse Sporticonen wordt deelname van een schoolteam aan de Coen Moulijn Memorial Cup en Fatima Moreira de Melo Cup. Rotterdamse Sporticonen zal zich inzetten voor een programma in de aanloop naar deze evenementen bij clubs in de directe omgeving van de school.

 

 Doelstelling van de samenwerking is dat enthousiast geworden kinderen van de Meester Schatsschool uiteindelijk doorstromen naar de vereniging waarmee Rotterdamse Sporticonen en de school een samenwerking mee aangaan.