"Het grootste onder 9 jaar-toernooi van ons land"

6 juni 2020

Terug

Mr Schatsschool in training

De twee clubs op sportpark Olympia gaan de Meester Schatstschool-Zuid de gelegenheid bieden om hun schoolteam via vier trainingen op dinsdagmiddag voorbereiden op deelname aan de achtste Coen Moulijn Memorial Cup en derde Fatima Moreira de Melo Cup. Rotterdamse Sporticonen zorgt in samenwerking met het Sportbedrijf Rotterdam voor de beschikbaarheid van velden, terwijl Johan Kanter (rechts) en Paul Veldhuijzen (witte trui) namens FC IJsselmonde en HC Feijenoord trainers en materiaal toezegden.

 

Doelstelling van het sociale platform is om kinderen van geselecteerde scholen de kans te bieden om via dit traject van een maand te trainen bij een club en als schoolteam uit te komen een op een groot evenement van Rotterdamse Sporticonen. De kinderen op op zogenaamde cluster 3 en 4-scholen kunnen door sociale of maatschappelijke problemen een extra zetje in de rug gebruiken om ze uiteindelijk aan het sporten te krijgen. Doelstelling is dan ook om kinderen na het evenement door te laten stromen naar de club in de buurt van hun school en woonhuis. Uiteindelijk moeten de trainingen plus deelname aan het evenement kinderen stimuleren om lid te worden van de club en sport waar ze mee kennis hebben gemaakt.  

 

Basisschool De Bergkristal uit de wijk Bergpolder maakt ook onderdeel uit van het sociale platform, net als de andere scholen van Koepelorganisatie Horizon. Sportdocent Theo de Boer van Horzin (naast Ed van Leeuwen) gaat de deelname van kinderen van de Meester Schatsschool-Zuid coordineren en begeleiden. Eerder was hij al verantwoordelijk voor de deelname van tien meisjes van de Meester Schatsschool-Noord aan de Deborah Gravenstijn Classic.