"Het grootste onder 9 jaar-toernooi van ons land"

6 juni 2020

Terug

Inschrijving 2019 GESLOTEN

Reden voor de stichting  om na overleg met de besturen van Overmaas, SC Feyenoord en FC IJsselmonde om voorlopig alleen nog inschrijvingen van school-, wijk- en meisjesteams te accepteren. Nog nooit in de historie van het evenement van Rotterdamse Sporticonen werd het aantal deelnemer s zes maanden na afloop van het toernooi reeds bereikt. DHSC werd in juni gekroond tot de winnaar van het grootste onder negen toernooi van ons land. Toen stonden er 80 teams op het hoofdveld van FC IJsselmonde voor de vlaggenparade. Inmiddels staan er meer dan tachtig teams op de lijst bij toernooileider Ruud Kooijmans.

 

Omdat Rotterdamse Sporticonen haar evenementen ook open wil stellen voor kinderen uit doelgroepen die anders niet aan evenementen deel kunnen nemen, worden de resterende  plaatsen tot aan het nieuwe recordaantal van 96 teams geserveerd voor school-, wijk of meisjesteams.  Dit om zo iedereen te laten genieten van de sfeer en het plezier van deelname aan een groot evenement.

 

In 2018 waren dat teams van DOCK uit Schiedam en de High Five Foundation uit Dordrecht. Die ervaring voldeed volledig aan de doelstellingen van Rotterdamse Sporticonen, waardoor de laatste open plaatsen naar deze doelgroepen. Die zullen net als de meisjesteams in een eigen poule op gelijkwaardig niveau tegen elkaar spelen.