"Het grootste onder 9 jaar-toernooi van ons land"

6 juni 2020

Terug

DHSC wint zevende editie

De eerste club van Wesley Sneijder werd daardoor in het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de Feyenoorder van de Eeuw de beste van in totaal 80 teams die in Rotterdam aan de start verschenen. Daar zaten twee teams bij van de stichting High Five uit Dordrecht, bestaande uit kinderen wiens ouders de middelen niet hebben om hun kinderen te laten sporten. Er waren vier zogenaamde wijkteams die in samenwerking met Rotterdam Sportsupport moet doorstromen naar een vereniging. Blijdorp en Stolwijk hadden volledige meisjesteams afgevaardigd en het Poolse Czarni Krakow had zelfs dertien uur in de buys gezeten om deel te kunnen nemen aan het toernooi.

Na een lange dag voor iedereen een vlaggenparade en opeinngswoord door weduwe Adrie Moulijn en Rotterdamse Sporticonen bestuurslid Pim Blokland, zeven wedstrijden in de poulefase, een lunch plus een medailleceremonie bleven er vier teams over. DHSC uit Utrecht zegevierde in de finale met 1-0 over PVCV uit Vleuten, dat met zes teams de grootste afvaardiging naar Rotterdam had gestuurd. De kleine finale was een Rotterdams onderonsje tussen VOC en Spartaan'20 en werd gewonnen door de rood-zwarten uit Hillegersberg.

Adrie Moulijn en het bestuur van Rotterdamse Sporticonen kijken terug op een zonovergoten en geslaagde dag. De stichting dankt haar partners Ruud Kooijmans (toernooileiding) Albeda (scheidsrechters), Hogeschool Rotterdam (coordinatie), Anthara Bik (uitslagenverwerking), Bidfood (lunch) en de partnerclubs Overmaas en FC IJsselmonde voor hun soms niet altijd even zichtbare, maar zeker onmisbare medewerking om 800 kinderen een prachtige dag te bezorgen.